Pruneh - Tanker utenfor A4

Forside Artikler Prosjekter Tema Om PRune

MakerSpace - skaperverksted

(Tekst& bilder hentet fra bitraf.no) Et skaperverksted (hackerspace, makerspace) er et åpent verksted. Det er ofte drevet av et fellesskap, hvor man ved hjelp av datastyrte eller vanlige maskiner og håndverktøy kan skape eller reparere ting.

Skaperverkstedet er ofte et lokaldrevet verksted hvor entusiaster med felles interesser (innen data, elektronikk, maskiner, gjenbruk og/eller reverse engineering), kan møtes for å bli kjent og samarbeide. Konseptet kan også sammenfattes til «å samle folk med gode ideer på ett sted og la dem låne hverandres utstyr», som en form for teknologisk sandkasse. (Fritt etter Wikipedia)

Bitraf - et skaperverksted i Oslo

Lokalisert midt i Oslo, finner du Bitraf, et åpent kulturhus med delt verksted og et levende, vennlig og skapende miljø

Alle kan bli en del av dette miljøet og få tilgang til utstyr og maskiner de færreste har hjemme. Og, ikke minst: kunnskapen til å bruke dette utstyret. Enten en lærer best av målrettede kurs og workshopper eller av mer frikoblet utforsking, er det gode kår for å tilegne seg ny kunnskap.

Det brede miljøet gir også stor bredde i prosjektene. Medlemmene lager elektronikk, skulpturer, kostymer/cosplay, musikkinstrumenter og medisinsk utstyr, skriver programvare, bygger møbler, binder bøker, utvikler 5G-teknologi, designer smykker og fritidsprodukter og mye, mye mer.

KULT UTSTYR, KURS, WORKSHOPER

I lokalene har de egne rom for elektronikk, 3D-printing, tekstilarbeid og kjemi/støping, verksted for jobbing med tre, plast og metall. De har avanserte maskiner som CNC-fres, laserkutter, pick-and-place for elektronikk, over ti 3D-printere – og mye mer.

Vanligvis holder de mange kurs og workshoper i lokalene sine. Under pandemien har det vært vanskelig med fysiske kurs, men nå er de så smått i gang igjen. I sommer vil de holde både fysiske kurs og digitale kurs og arrangementer. Alt annonsert på Bitrafs Meetup.

Noen av kursene, enten de er digitale eller fysiske, er ren opplæring i bruk av utstyr. Andre fokuserer mer på teknikker og konsepter. De fleste av dem er gratis, noen er forbeholdt medlemmer.

Og det er gratis å være på Bitraf! Mye av verktøyet og utstyret kan du bruke helt uten å betale.Men: husleie, utstyr og alle forbedringer av Bitraf betales av medlemskontingenten fra betalende medlemmer. Alle som har glede av Bitraf oppfordres derfor til å melde seg inn.
bitraf.no

--oOo--
SED-Made
Manuelt laget i teksteditor av PRune.
Kjemisk fri for automatikk-takk mm ;-)

Tema